De chef geeft haar recept prijs…

Velen van jullie zullen benieuwd zijn naar het recept voor een heerlijke schaal Trifle. Hierbij het recept van José. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor  één schaal Trifle:

  • 500 gram aardbeien
  • doosje aalbessen
  • doosje bramen (eventueel)
  • doosje frambozen (eventueel)
  • 3 eetlepels cream sherry
  • 2 pakken Swiss rolls met aardbeienvulling of bosbessenvulling 
  • 1 emmertje boeren vanillevla of anders stevige vanillevla
  • ¼ l slagroom ( met een beetje zoetstof of suiker)
  • geschaafde amandelen

Werkwijze:

  • Al het fruit schoonmaken en wassen. In een grote schaal doen en besprenkelen met cream sherry. Als je drie eetlepels te weinig vindt kun je natuurlijk meer gebruiken ( voor de drankorgels onder ons!!). Even in laten intrekken en het geheel uitlaten lekken in een vergiet.
  • Op de bodem van een (liefst) glazen schaal de plakken Swiss roll (1) neerleggen zodat de gehele bodem bedekt is met cake.
  • Hier overheen ¾ deel van het fruit leggen. ¼ deel is voor de garnering! 
  • Dan de andere gesneden Swiss roll plakken op het fruit leggen.
  • Hier overheen de vanillevla verdelen.
  • Slagroom met een beetje zoetstof/suiker stijf kloppen en over de vla scheppen.
  • Garneren met overgebleven fruit en geschaafde amandelen. Je kunt ook garneren met gewone aardbeien of iets dergelijks zonder cream sherry! Dit laten we over aan je eigen fantasie!

Belangrijk: NIET SONJA PROOF! Maar wel erg lekker! Smullen maar!

Comments are closed.