aug 30

We mogen weer de baan op!

Morgen gaat het nieuwe seizoen van start, we mogen eindelijk weer de baan op!

Uiteraard met de nodige maatregelen. Leden hebben een aantal weken geleden een bericht ontvangen vanuit het bestuur met het verenigingsprotocol. Hieronder een aantal aandachtspunten. Bij binnenkomst wordt iedereen gevraagd zijn aanwezigheid te noteren, en naast de baan staan desinfectie middelen die na elke wedstrijd gebruikt moeten worden. Er mogen maximaal zes mensen tegelijk in de kleedkamer, dus kom indien mogelijk in je sportoutfit naar de hal.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met één van de bestuursleden van Bacluvo. Algemene informatie omtrent het uitoefenen van onze sport in Corona-tijd kunt u hier vinden op.

Wij hopen u en jou morgen te zien!

mrt 13

Maatregelen in verband met overheidsadvies Corona

Het bestuur van Bacluvo heeft besloten dat er geen badminton wordt georganiseerd in de Tulp op 16 en 23 maart en misschien ook niet op 30 maart.

De achtergrond hiervoor is het advies van de Nederlandse overheid op donderdag 12 Maart om sociale omgang zoveel mogelijk te beperken.

Het NOC*NSF heeft de Nederlandse sportbonden geadviseerd alle activiteiten in ieder geval tot het einde van maart af te gelasten.

Het bestuur van BACLUVO is van mening, dat gezien het gevaar voor de gezondheid, het advies gevolgd dient te worden.

Over de speelavond van 30 Maart volgt nog een nader besluit.

dec 17

Pubquiz 40 jaar Bacluvo

Ter ere van ons 40 jarig bestaan, organiseerden Geert en Alex afgelopen maandag avond een pubquiz in Sportcafé de Eijk. Er werden teams samengesteld die in 5 rondes vragen kregen over de club, badminton, muziek, Voorhout, actualiteiten, te veel om op te noemen. Na afloop werden het bestuur en Alex door José nog even in het zonnetje gezet, waarna er nog gezellig geborreld werd. Superleuke avond.

Op 23 december spelen de senioren voor de laatste keer dit jaar. Degenen die dan al vakantie vieren wensen we we alvast fijne kerstdagen en een sportief 2020. Wij zien jullie graag in het nieuwe jaar! Anders tot maandag…

okt 09

Bacluvo 1 streeft naar podiumplaats in vierde divisie

Na een kampioenschap in de vijfde divisie en een overtuigende derde plaats op het NK voor competitieteams mag het eerste team van Badminton Club Voorhout zich dit jaar bewijzen in de vierde divisie.

Na een nederlaag tegen koploper BC Meershuttle uit Hoofddorp (1-7) heeft het team zich herpakt met een klinkende overwinning op BC Limes uit Alphen aan de Rijn (6-2). Met deze overwinning nog vers in het geheugen ging het team op bezoek bij BC Hillegom. De spelers zijn geen onbekenden van elkaar, ze hebben de afgelopen jaren vaker tegen elkaar gespeeld op toernooien en in de competitie. 

Iedereen kent wel het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Laten we het erop houden dat Bacluvo 1 deze uitdrukking liever ombuigt naar ‘het is niet belangrijk om te winnen, als de tegenstander maar verliest’. Om dit motto vorm te geven wordt voorafgaand aan de wedstrijd nog snel het spel van de tegenstander doorgenomen. Niks wordt aan het toeval overgelaten. 

Ons herenduo wist hun dubbel in twee sets te winnen, beide keren met slechts twee punten verschil. De dames hadden een beslissende set nodig in hun dubbel, maar moesten uiteindelijkhun meerdere erkennen in hun tegenstander. Drie van de vier singles werden gewonnen. Met een 4-2 voorsprong begonnen we aan de laatste twee partijen van de avond, de gemengde dubbels. Ons eerste koppel, de vrees van de Bollenstreek, laat weinig van hun tegenstander over. Er wordt overtuigend gewonnen in twee sets. YES! De tweede mix kent een moeizame partij. Teveel fouten en weinig overtuiging in de slagen. Er wordt in twee sets verloren. Kan gebeuren. Al met al een mooie 5-3 overwinning!

De mannen van links naar rechts: Geert Verhave, Daan Zandbergen, Koen Oosthoek. De vrouwen van links naar rechts: Martine Verhave en Michaela de Mooij

okt 01

Recreantentraining succesvol van start

Afgelopen maandagavond heeft de eerste recreantentraining van het seizoen 2019-2020 plaatsgevonden. Trainer Alex heeft verschillende badmintonslagen en loopoefeningen doorgenomen met een enthousiaste groep leden.

Ongeveer twee keer per maand zal op maandagavond een training worden verzorgd voor de recreanten. Deelname aan deze training is geheel vrijblijvend. Uiteraard raden wij onze (nieuwe) leden aan deze training te volgen om zo hun badmintonvaardigheden te verbeteren. De komende trainingen vinden plaats op:

  • 30 september 2019
  • 14 oktober 2019
  • 4 november 2019
  • 25 november 2019
  • 16 december 2019
okt 01

Ouder-kind toernooi groot succes!

Gisterenavond (maandag 30 september) vond het ouder-kind toernooi plaats voor onze jongste jeugdleden. Samen met hun vader, moeder of opa (!) gingen zij de strijd aan met andere koppels. Na een korte speluitleg door onze trainer Alex werden er een aantal spannende wedstrijden gespeeld!

Het toernooi bleek een groot succes, en is zeker voor herhaling vatbaar. Ook de oudere jeugdleden hebben aangegeven graag een ouder-kind toernooi te spelen. Altijd leuk zoveel enthousiasme! Er wordt binnenkort met de jeugd gecommuniceerd over wanneer dit toernooi plaats gaat vinden.

aug 28

Van badmintonnen op de camping naar badmintonnen in de hal…

De vakantieperiode is (bijna) voorbij, en dat betekent dat het badmintonseizoen weer van start gaat. De eerste speelavond is maandag 2 september.

De jeugd van 7 tot 11 jaar traint op maandagavond van 18.00 – 19.00 uur onder leiding van trainer Alex Jirka. De jeugd van 12 jaar en ouder traint van 19.00 – 20.00 uur. Aansluitend is er voor de senioren gelegenheid om vrij te spelen.

Ongeveer twee keer per maand zal op maandagavond een training worden verzorgd voor de recreanten. Deelname aan deze training is geheel vrijblijvend. Uiteraard raden wij onze (nieuwe) leden aan deze training te volgen om zo hun badmintonvaardigheden te verbeteren. Op donderdagavond wordt van 19:00 – 21:00 uur de training verzorgd door onze nieuwe trainer Siegfried. Alle senioren leden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze training, maar het is ook mogelijk om in plaats daarvan vrij te spelen op deze avond.

Uiteraard verwelkomen wij ook graag nieuwe leden. Is het badmintonnen op de camping u/jou goed bevallen? Kom dan ervaren hoe het is om te spelen in de sporthal! U/jij kunt 3 keer gratis komen spelen en kennismaken met onze vereniging. Er zijn voldoende leen-rackets beschikbaar. Neem even contact op met onze ledenadministratie via ledenadministratie@bacluvo.nl / 0252-232687 (of natuurlijk met een ander lid van onze club dat je kent) om af te spreken wanneer je het beste langs kunt komen.