IN MEMORIAM – FRANS NEUMAN

Beste leden,

Twee weken geleden ontvingen wij het droevige nieuws dat Frans Neuman op 14 september jl. is overleden.

Frans is 59 jaar geworden.

Frans werd lid bij Bacluvo op 19 september 2004. We speelden destijds in de Gaasbak in Voorhout.

Frans is begonnen met badmintonnen in Leiderdorp toen hij 11 jaar oud was. Naar horen zeggen was hij toen al flink fanatiek. Hij is gestopt met spelen toen hij in een nieuwe fase in zijn leven belandde. Meer tijd voor vrouw en kinderen. Toch bleef het kriebelen en na een aantal jaar niet gespeeld te hebben pakte hij de draad weer op en werd Bacluvo zijn club. Hij sloeg geen maandagavond over.

Hij genoot van het spel, de mensen om zich heen en niet te vergeten genoot hij ook van -zoals ze in de voetbalwereld zeggen- de derde helft.

Nieuwe leden wilde hij maar al te graag op fanatieke wijze enthousiast maken voor het spel.

Heerlijk onder het genot van een biertje de wedstrijd analyseren, luchtige gesprekken voeren maar zeker ook op zijn tijd zwaardere onderwerpen aankaarten. Frans ging het gesprek aan met iedereen.

Jarenlang hebben wij met een kraam van Bacluvo op de braderie gestaan en Frans was altijd erbij. Hij had altijd creatieve ideeën en was vroeg uit de veren om te helpen bij het opbouwen en inrichten van de kraam. Als dit gebeurd was stortte hij zich op het werven van nieuwe leden. En dit kon hij als de beste met zijn vlotte babbel.

Jarenlang deed hij mee met de recreantencompetitie. Bloedfanatiek als hij was hebben we heel wat wedstrijden weten te winnen.

Een paar jaar geleden kreeg Frans het slechte nieuws dat hij een hersentumor had. Zijn wereld stortte in.

Dat badminton zijn passie was (naast fotografie en rozen) werd nu nog duidelijker. Zelfs in tijden van bestralingen en chemo’s was Frans toch van de partij op de maandagavond. Zo ook kort na zijn operatie. Ongelooflijk waar hij de energie vandaan haalde en je zag hem wederom genieten van zijn club.

Begin van dit jaar zagen we dat het slechter ging met Frans zijn conditie. Tevens zorgde corona ervoor dat er niet meer gebadmintond kon worden.

En of dit nog niet erg genoeg was …

kreeg Frans in juli van dit jaar het nare bericht. Er waren uitzaaiingen geconstateerd en geen verdere behandelingen meer mogelijk.

Vanaf dit moment ging het snel bergafwaarts. De laatste weken van zijn leven heeft hij in de Hospice doorgebracht alwaar hij op 14 sept jl. is overleden.

Er wordt altijd gezegd ‘Mooie herinneringen blijven’

En gelukkig zijn die er volop.

Wij zullen Frans altijd blijven herinneren als een vrolijk, enthousiast, gezellig, bloedfanatiek, behulpzaam, creatief en strijdlustig lid van Bacluvo

Dank je wel Frans voor al het vrijwilligerswerk dat je verricht hebt voor Bacluvo en voor alle fijne momenten die we met jou hebben mogen beleven.

We zullen je enorm missen.

Het “laatste avondmaal” met Frans op 14 juli jl. bij “Nog Eigenwijzer”  met Erik, Jaap en mijzelf wordt wel een hele dierbare herinnering.

José Domburg