Bacluvo 1 door naar tweede kwalificatieronde Zuid West voor het NK competitieteams

Voorhout, 17 maart 2019. Het herenteam van Bacluvo speelde afgelopen donderdagavond tegen de heren van BC Conquesto (Zoetermeer). En dat was maar goed ook…

Twee dagen geleden was het eerste team van Bacluvo nog in de veronderstelling dat zij de kwalificatieronde voor het NK competitieteams hadden gemist. Het team was tijdens de najaarscompetitie ingedeeld in regio Noord, en de kwalificatie ronde van die regio viel samen met het New Age toernooi op 15, 16 en 17 februari. De heren waartegen donderdagavond werd gespeeld merkten op dat zij zaterdag 16 maart mee zouden doen aan de eerste kwalificatie ronde Zuid West voor het NK competitieteams, en dat zij hierbij moesten spelen tegen Bacluvo 1. Voor de kwalificatieronde was Bacluvo blijkbaar toch ingedeeld in regio Zuid West, en zo was de hoop om aan het NK competitieteams mee te doen weer terug.

Zaterdagochtend 16 maart is BC Conquesto 5 de eerste tegenstander van onze mannen en vrouwen. De wekker gaat ongewoon vroeg voor een zaterdagochtend. De eerste wedstrijd start namelijk om 9:00 uur in de Limeshal in Alphen aan den Rijn. Onze poule bestaat uit vier kampioensteams, te weten BC Alblasserdam 1, BC Conquesto 5, PIP BBV 1 en Bacluvo 1. Elk team speelt vijf wedstrijden tegen elkaar (gemengd dubbel, damessingle, herensingle, damesdubbel en herendubbel). Om een door ons nog onbekende reden worden de partijen gespeeld in precies tegengestelde volgorde als tijdens de reguliere competitie.

Geert en Martine zijn in de eerste gemengd dubbel tegen Merijn de Kievit en Nadia Kik van BC Conquesto oppermachtig. De wedstrijd wordt in twee sets beslist (21-8 en 21-10). Michaela blijkt een zware kluif te hebben aan haar tegenstandster Manon Boeije. Vooral in de eerste set heeft Michaela weinig in te brengen tegen het constante en goede spel van haar tegenstandster. Deze set gaat verloren met 7-21. Michaela zou Michaela niet zijn als ze zichzelf niet terugvecht in de wedstrijd. De tweede set wordt overtuigend gewonnen met 21-13. In de beslissende set gaat het lange tijd gelijk op. De dames zitten beiden goed in de wedstrijd. De set wordt met 21-16 gewonnen door Manon. Bij een stand van 1-1 wordt alle hoop gevestigd om Daan, die geen single verloren heeft tijdens de najaarscompetitie. Ook zijn tegenstander van vandaag, Sebastien Petri, heeft weinig in te brengen. In twee sets brengt Daan de stand naar 2-1 in het voordeel van Bacluvo.

Daan zorgt met degelijk spel voor een 2-1 voorsprong in de eerste wedstrijd.

Michaela en Martine beginnen wat zenuwachtig aan hun damesdubbel, wat resulteert in een spannende eerste set (21-18). In de tweede set laten de dames uit Voorhout hun beste spel van het seizoen zien. Winst in deze tweede set brengt de tussenstand op 3-1. We hebben de eerste wedstrijd gewonnen! De heren brengen de eindstand op 4-1 na een spannende driesetter.

De dames zorgen voor de 3-1 voorsprong, waardoor de mannen van Bacluvo geen druk meer voelen. Desalniettemin willen ze natuurlijk wel gewoon winnen!

De opstelling in de tweede wedstrijd, tegen BC Alblasserdam 1, blijft ongewijzigd. Helaas brengt het team uit Alblasserdam een drietal invallers vanuit een lagere klasse mee, waardoor de gemengd dubbel, herensingle, dames- en herendubbel kunnen worden geclassificeerd als walk-overs. Uiteraard fijn om te winnen, maar we zijn hier wel om strijd te leveren en te laten zien waarom wij een plekje op het NK competitieteams verdienen. Michaela speelt een goede wedstrijd tegen Sauda Rolobessy, maar na een zinderende winst in de eerste set (27-25) gaat de damessingle in drie sets verloren. Opnieuw een 4-1 overwinning.

Laatste tegenstander van vandaag is PIP BBV 1. Deze wedstrijd gaat bepalen welk van de teams er naar de tweede kwalificatieronde Zuid West voor het NK competitieteams gaat, want ook PIP BBV heeft tot nu toe beide wedstrijden gewonnen (4-1 tegen BC Alblasserdam en 3-2 tegen BC Conquesto). De dames en heren uit Voorhout besluiten een tactische wissel in de opstelling door te voeren. Martine neemt de damessingle voor haar rekening, en Michaela gaat voor het eerst in een officiële wedstrijd de gemengd dubbel spelen met Geert. Hopen dat dit goed uitpakt…

Aanmoediging langs de kant. Bedankt voor jullie aanwezigheid Nico, Kaya, Luke, Damiën en Dennis.

Geert en Michaela gaan voortvarend van start in hun gemengd dubbel. Hier en daar is wel te zien dat de twee niet op elkaar zijn ingespeeld. Zo nu en dan staan ze beiden op dezelfde plek, om vervolgens een punt tegen te krijgen doordat de tegenstander een “open” plek in het veld vindt. Bij 18-20 lijkt de eerste set beslist in het voordeel van PIP BBV, maar Geert en Michaela vinden de ‘focus’ terug, komen langszij en stomen door naar een 23-21 overwinning. In de tweede en derde set blijken tegenstanders Peter den Boer en Rachelle Mostert toch een maatje te groot. Het is aan Martine om de stand gelijk te trekken. Haar single tegen Rachelle loopt goed. De dames zijn aan elkaar gewaagd en hebben een zelfde soort spelletje. Martine weet hier beter mee om te gaan en wint overtuigend met 21-12 en 21-15.

Spannend! Blije gezichten omdat we weten dat Daan toch wel gaat winnen!

Milan Koot, tegenstander van Daan in de laatste single van de dag, heeft tijdens de competitie geen single verloren. Vanaf moment één is duidelijk dat beide heren hier maar voor één ding zijn, en dat is WINNEN! In het begin van de eerste set heeft Milan duidelijk het overwicht, Daan moet nog even “op scherp” komen. Aan de kant is er nog geen paniek, we weten dat Daan nog veel beter kan en dat ook gaat laten zien. De vraag is alleen of dat genoeg is tegen het talent uit Berkel en Rodenrijs. Als Daan eenmaal op stoom is dendert hij over zijn tegenstander heen. In twee sets brengt hij de tussenstand naar 2-1. Nog één wedstrijd winnen en de eerste plaats in de poule is veilig gesteld. Michaela en Martine zouden op papier zonder moeite moeten kunnen winnen van hun tegenstandsters Aranka Geene en Laura Smits, beiden invalsters die tijdens de reguliere competitie wel uitgekomen zijn in de vijfde divisie. Met 21-8 in de eerste set lijkt er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede set gaat het tot een stand van 17-17 gelijk op. Vanaf dan nemen onze dames afstand, wat resulteert in een 21-18 overwinning. Daan en Geert winnen hun laatste dubbel van de dag overtuigend.

Driemaal een overwinning van 4-1, we hebben bewezen dat we terecht kampioen zijn geworden. Op 8 juni mogen we onze opwachting maken voor de tweede kwalificatieronde. Van de acht vijfde divisie teams die overgebleven zijn na de eerste kwalificatieronde Zuid West zal de helft afvallen tijdens de laatste kwalificatieronde. De overige vier teams nemen op 22 en 23 juni deel aan het NK competitieteams, waar zij de strijd aan zullen gaan met de kampioenen uit de overige regio’s. Later meer…

Na afloop pizza en pasta eten bij teamgenoot Koen, die er wegens ziekte niet bij kon zijn vandaag!

Comments are closed.