Jeugd algemeen

Algemene informatie over badminton voor de jeugd bij BACLUVO

Badminton voor de jeugd staat bij ons hoog in het vaandel. Voor iedere leeftijdsklasse is er de mogelijkheid om training te volgen en competitie te spelen. De minimumleeftijd om bij ons met badminton te beginnen is zeven jaar.

Het badminton seizoen loopt gelijk met het schoolseizoen en begint dus direct na de zomervakantie en eindigt half juni. Tijdens de schoolvakanties wordt er geen training gegeven voor de jeugdleden.

Leeftijd 7 – 11 jaar
Voor kinderen van 7 tot ongeveer 11 jaar (basisschoolleeftijd) is er training op de maandagavond van 18.00-19.00 uur onder leiding van trainer Alex Jirka. Na een warming-up volgen allerlei behendigheidsoefeningen met het racket en de shuttle. Er wordt veel gebruik gemaakt van spelmaterialen, zoals ballonnen, softballen, hoepels, etc. Door spelend te leren worden de beginselen van het badminton bijgebracht. Het is dus geen strenge en fanatieke training, maar een leuke, speelse begeleiding, waarbij de kinderen klaargestoomd worden voor de oudere groep.
Wanneer de kleinsten de basisprincipes onder de knie hebben en meer training willen i.p.v. spelletjes, stromen zij automatisch door naar de volgende jeugdgroep (op advies van de trainer).

Leeftijd 12 – 18 jaar
Ook voor kinderen van 12 jaar en ouder is er training op de maandagavond, maar dan van 19.00-20.00 uur. De nadruk in de trainingen bij deze groep ligt op het verbeteren van het badmintonspel. Om de instroming naar de senioren te vergemakkelijken (wanneer zij de leeftijd en/of het niveau bereikt hebben) kan de gevorderde jeugd na de training nog even meespelen met recreanten en competitiespelers die op maandagavond vrij spelen.

Meteen beginnen kost “drie keer niks”?
De eerste drie keer dat je komt meetrainen zijn gratis. Daarna moet je natuurlijk wel lid worden. Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

Een racket kun je in de eerste drie weken lenen van de vereniging.

Kom gerust een keer langs…

Uitje
Elk jaar sluiten wij het badmintonseizoen af met een leuk uitje voor de jeugd. Dit vindt meestal in juni plaats en hier wordt alle jeugd voor uitgenodigd.