Bacluvo 1 streeft naar podiumplaats in vierde divisie

Na een kampioenschap in de vijfde divisie en een overtuigende derde plaats op het NK voor competitieteams mag het eerste team van Badminton Club Voorhout zich dit jaar bewijzen in de vierde divisie.

Na een nederlaag tegen koploper BC Meershuttle uit Hoofddorp (1-7) heeft het team zich herpakt met een klinkende overwinning op BC Limes uit Alphen aan de Rijn (6-2). Met deze overwinning nog vers in het geheugen ging het team op bezoek bij BC Hillegom. De spelers zijn geen onbekenden van elkaar, ze hebben de afgelopen jaren vaker tegen elkaar gespeeld op toernooien en in de competitie. 

Iedereen kent wel het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Laten we het erop houden dat Bacluvo 1 deze uitdrukking liever ombuigt naar ‘het is niet belangrijk om te winnen, als de tegenstander maar verliest’. Om dit motto vorm te geven wordt voorafgaand aan de wedstrijd nog snel het spel van de tegenstander doorgenomen. Niks wordt aan het toeval overgelaten. 

Ons herenduo wist hun dubbel in twee sets te winnen, beide keren met slechts twee punten verschil. De dames hadden een beslissende set nodig in hun dubbel, maar moesten uiteindelijkhun meerdere erkennen in hun tegenstander. Drie van de vier singles werden gewonnen. Met een 4-2 voorsprong begonnen we aan de laatste twee partijen van de avond, de gemengde dubbels. Ons eerste koppel, de vrees van de Bollenstreek, laat weinig van hun tegenstander over. Er wordt overtuigend gewonnen in twee sets. YES! De tweede mix kent een moeizame partij. Teveel fouten en weinig overtuiging in de slagen. Er wordt in twee sets verloren. Kan gebeuren. Al met al een mooie 5-3 overwinning!

De mannen van links naar rechts: Geert Verhave, Daan Zandbergen, Koen Oosthoek. De vrouwen van links naar rechts: Martine Verhave en Michaela de Mooij