Langelaan toernooi – Escape 2.0 – groot succes!

Op 8 april 2019 vond het jaarlijkse Langelaan toernooi plaats, in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Aad Langelaan. Voortbouwend op het succes van vorige jaar werd ook dit jaar gekozen voor het thema ‘Escape’. Editie 2.0!

Direct bij binnenkomst in de sporthal was duidelijk dat de organisatie opnieuw enorm veel tijd, energie en enthousiasme had gestoken in de voorbereiding van het toernooi. Door de zaal verspreid lagen allerlei spellen, en een gedeelte van de zaal was zelfs verduisterd en ingericht als lasergame arena!
Doel van de avond: vind de vijf-letterige code en kraak de kluis. Beloning: onbekend.

Snel werden er teams van drie of vier leden gevormd. Iedereen stond te popelen om te beginnen! In totaal waren er vijf spellen en een quiz in de kantine. Na elk spel kreeg het winnende team de makkelijke puzzel. De verliezers moesten aan de slag met de moeilijke puzzel. Hoewel ondergetekende zich afvraagt of dit soms niet andersom was… Maar dat terzijde.
Op baan 1 matjes-badminton. Aan beide kanten van het net lagen een viertal matten op de grond. Ieder teamlid moest plaatsnemen op één van de matten, uiteraard teams tegenover elkaar.
Er moest een ‘normaal’ potje badminton worden gespeeld. Maar zodra iemand van het team van de mat afstapte begon het team weer op 0 (!) punten… En dat gebeurde vaker dan je vooraf zou denken. “Wat er ook gebeurd, blijf op je mat staan.” en “Nee, laat gaan! Blijf op je mat.” werd voortdurend geroepen tijdens dit spel.
Lachen, gieren, brullen. En vooral op je mat blijven staan Jaap!
Het spel “blind van vertrouwen” werd gespeeld op de tweede baan. Aan één kant van het veld lag een groot kleed met een soort dartbord patroon erop getekend. Hoe dichter bij de roos, des te meer punten je mocht bijschrijven bij het totaal van het team.

Door een hoog scherm kon je zelf de schijf niet zien, en moest je ‘blind’ vertrouwen op de aanwijzingen van je teamgenoten. Harder, zachter, meer naar links of toch een beetje meer naar rechts. Hoppa, in de roos en weer 10 punten! En snel weer door, op naar nog veel meer punten.
Op baan drie werd kamertje verhuur gespeeld. Om de beurt moesten de teams een plankje omdraaien. Zodra een team het vierkant vulde met één kleur was het aantal punten in dat vak voor hun. En dan maar oppassen dat je niet per ongeluk een hele reeks ‘kamers’ weggeeft aan de tegenstander.
“Zullen we die omdraaien, mee eens?”
Technisch inzicht van de mannen!
De hersenen worden gekraakt…
De bibberspiraal was spel numero vier. Welk team kan binnen vier minuten het vaakst heen en weer op de spiraal, zonder het alarm af te laten gaan? Zwetende gezichten… Allerlei manoeuvres werden toegepast om de tegenstander uit zijn of haar concentratie te brengen.
Er werd geklapt, gestampt, geschreeuwd en gelachen. Zelfs de mensen met stalen zenuwen en vaste handen bleken uiteindelijk toch last te hebben van bibberende handjes. Dat krijg je ervan als iedereen op je vingers kijkt…
En toen was daar de lasergame. Drie tegen drie betraden onze leden de verduisterde arena. Door de ruimte heen stonden verschillende grote voorwerpen opgesteld waar de spelers zich achter konden verschuilen. Spanning en sensatie!
Tussendoor was er tijd voor een drankje in de kantine en een heuse Bacluvo quiz op het televisiescherm. Credits naar de broer van Alex.

Nadat ieder team elk spel gespeeld had was er tijd om aan de slag te gaan met de puzzels en hints. Uiteindelijk wist geen enkel team de letters in de juiste volgorde te zetten, maar waren er wel drie teams die alle letters van de code hadden gevonden en slechts twee letters hadden moeten omdraaien om tot de juiste code te komen.

Na een getal onder de 10 ging het team van Bas, Daan, Lily en Martijn er met de winst vandoor. Het koffertje was gevuld met een puzzelboek en paaseitjes voor ieder teamlid.
De organisatoren (Dignus-Jan en Alex). Bedankt voor de leuke avond mannen! Petje af voor de organisatie!